onsdag 22 januari 2014

Gameras 90-tal

Jag har börjat ta mig igenom Gamerafilmerna från 90-talet efter att ha köpt den otroligt billiga blu-ray-utgåvan av filmerna från USA. Under $8 för Guardian of the Universe, Attack of the Legion och Revenge of Iris är precis vad det låter som, ett riktigt kap.För de som är obekanta med Gamera kan sägas att det är en enorm sköldpadda, fullt i storlek med kändare Godzilla och med egenskaper som att han (hen?) kan flyga och spruta eld. Där Godzilla pendlar mellan vän och fiende är Gamera otvivelaktigt i människans och framförallt barnens tjänst.


Som omväxling från just Godzilla-filmerna fungerar Gamera riktigt bra. Man får fortfarande vuxna män i gummidräkter som slåss på modellbyggen, alltså äkta kaiju-film, och 90-talets Gamera-filmer är både välskrivna och välgjorda. 90-talsserien hann inte heller sunka ner sig som en del av Godzilla-filmerna otvivelaktigt gjorde.

Om du gillar de japanska Godzilla-filmerna och du är obekant med Gamera kan den här trilogin på blu-ray tjäna som en bra introduktion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar